NAMEŠTANJE ATLASA – VRATNOG PRŠLJENA

FIZIOTERAPEUT – KIROPRAKTIČAR – ATLAS SPECIJALISTA

Atlas je prvi vratni pršljen koji nosi glavu i most je izmedju glave i vratne kičme. Svaka statička promena atlasa izaziva telesne i psihicke tegobe. Kod 90% ljudi on nije u svom ležištu i rotiran je u desno (*slika ispod pokazuje levo-zarotiran i desno atlas u pravilnom polozaju).

kiropraktika beograd kiropraktika beograd

Samim svojim nepravilnim položajem izaziva konstantan pritisak na kičmenu moždinu i vertebralne (vratne) arterije otežavajući protok krvi do mozga, što prouzrokuje vrtoglavice, glavobolje, migrene, bol u vratnom i ramenom pojasu, trnjenje ruku. Zbog svog nepravilnog položaja cela kičma se oblikuje prema njemu i samim tim deformiše i krivi što prouzrokuje skoliozu – krivu kičmu, bolove duž celih ledja, pogrbljenost, uklještenje vratnih arterija i nerava. Prilikom vraćanja atlasa na svoje mesto dovoljna je samo jedna terapija, i on ostaje trajno u svom ležištu. Omogućavajući kičmi i telu da se sami regenerišu, oslobadja se pritisak na kičmenu moždinu i vratne nerve kao i arterije, poboljšava se cirkulacija krvi (kiseonika) do mozga. Ledjni mišići koji su bili u spazmu se opuštaju, dolazi do samoregeneracije celog organizma zahvaljujući ispravnom položaju atlasa, kao i značajnog poboljšanja moždanih funkcija i psihičkog stanja.

  • Atlas u nepravilnom položaju zarotiran u desno:

kiropraktika beograd

  • Atlas nakon terapije namešten i vraćen u svoj idealni položaj:

kiropraktika beograd

 

Kontakt

Pregled je besplatan! Obavezno zakazivanje pregleda!

Radno vreme i zakazivanje: 09-18h svakog dana

Kiropraktičar Bojan Lazić Ulica: Deset Avijatičara (naselje Konjarnik) Beograd e-mail: kiropraktika.in.rs@gmail.com tel.:064/2000-386

Viši fizioterapeut Dragan tel.:065/8000-386

Kontakt